cham napisał:
[quote]Tesla nie szczyci sie osiagami predkosci i wcale nie nalezy do leaderow pod tym wzgledem. Jest natomiast nie do pobicia jesli chodzi o przyspieszenie. Istota sprawy nie jest bowiem zeby wariowac 200 na godzine ale jest zeby jezdzic bezpiecznie. Np: skrocic do minimum czas wyprzedzania. Tu przyspieszenie jest niezbedne.
\"Sammenlignet med e-tron 55 quattro er batterikapasiteten redusert fra 95 kWt til 71 kWt, mens rekkevidden er redusert med om lag 20 prosent fra 408 km til cirka 300 km.\"
Pozostaje przy Tesli! -
\"Absurdalne ograniczenia szybkosci\". Probuje dopatrzyc sie absurdu w ograniczeniu predkosci, ktore prowadzi do ocalenia ludzkiego zycia. Na ile absurdalne jest to ze dojazd do pracy zajmuje komus trzy minuty dluzej, w porownaniu z uniknieciem tragedi utraty kogos bliskiego. Dowodow na to ze predkosc zabija jest cala masa, chociazby statystyki ilosci ofiar na drogach w poszczegolnych krajach z rozna polityka i kultura jazdy. Jakimi wartosciami kieruje sie ktos, kto widzi w tym absurd?
Nie chodzi mi o "wariowanie 200/h jestem swiadkiem,iz wielokrotnie na obwodnicach w Norwegi norwegowie smigali wiecej ,niz ich ustawa przewiduje jak i zaleca,wiec cyt: "predkosc zabija" ( jak piszesz) jestem kierowcą przeszlo 25 lat i powiem szczerze,ze mam bardzo duze doswiadczenie

nie zabijając nigogo,a jezdze dosc szybko . "Wedlug Ciebie rozumiem,iz Eco Tesla nie jest w Norwegi potrzebna ,poniewaz predkosc zabija...

,ale norwegowie lubią szybką jazde

wiec wprowadz im swoje osobiste zalecenia.. i zobaczymy czy ktos sie do nich dostosuje..